Stoofpotje met kip (Estofado de pollo)

Estofado de pollo


Stoofpotje met kip (Estofado de pollo)

Heerlijk typisch Peruaans gerecht met kip. Dit gerecht kan naar wens niet pittig, mild of heel pittig bereid worden.

Ingredienten

1/4 kopje olie
6 kippenpootjes
1 1/2 kopje fijngesneden ui
1 theelepel gemalen knoflook
1/4 kopje gemalen Ají panca chilipeper
3/4 kopje doperwtjes
2/3 kopje rode wijn
6 in blokjes gesneden gele aardappels
6 kopjes gekookte rijst
1 á 2 zakjes Bouillon Doña Gusta – Kip

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en braad de kip goudbruin.
  2. Mix de ají panca in een blender met een halve eetlepel olie en een beetje zout en peper tot het vloeitbaar is.
  3. Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
  4. Bak vervolgens in dezelfde pan op laag vuur de ui en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de aji panca toe en breng op smaak met Doña gusta kip. Voeg de doperwten, de wijn, de kippenpoten en de aardappelblokjes toe. Controleer of de smaak naar wens in en laat vervolgens ongeveer 30 minuten koken met deksel, totdat de kip en aardappels gaar zijn.

Tip: Om te voorkomen dat het gerecht pittig wordt de pitjes uit de ají panca verwijderen en de ají panca 1 tot 24 uur laten weken in water. Af en toe het water verversen.