Aardappel a la huancaïna


Aardappel a la Huancaïna
Koud Peruaans voorgerecht met aardappel en een romige mild pittige saus.

Ingredienten

6 aardappelen
5 gele pepers (geen paprika!)
1 kopje geëvaporeerde melk
1/4 kg crackers
1/2 kopje olie
150gr ‘queso fresco’ of feta kaas
Zout naar smaak
3 hardgekookte eieren
6 zwarte olijven
6 blaadjes sla
Fijngesneden peterselie

Instructies

  1. Kook de aardappelen met schil. Eenmaal gekookt de aardappelen schillen en in dikke schijfjes snijden.
  2. Kook de eieren en snij ze in tweeën.
  3. Verwijder de pitjes uit de gele pepers. Snij de peper in stukjes. Pureer in een blender of staafmixer de pepers samen met de olie, melk, kaas, crackers en zout. Proef of de hoeveelheid zout naar wens is eventueel meer toevoegen.

Serveren

  1. Leg een slablad op een bord. Leg hier de aardappelschijfjes op met de saus eroverheen. Decoreer met een half ei, een olijf en wat fijngesneden peterselie.