Aji de gallina


Ají de gallina

Kruidige Peruaanse kipragout.

Ingredienten

1 kipfilet
4 kopjes rijst
1 theelepel ají amarillo pasta (Geen paprika!)
1 eetlepel gemalen knoflook
1 eetlepel kurkuma
4 witte pistoletjes
1 kopje halfvolle of geëvaporeerde melk
1 gesnipperd ui
1 eetlepel oregano
2 takjes selderij
1 wortel
6 gekookte (gele) aardappels
3 hardgekookte eieren
6 zwarte olijven
3 theelepels olie
3 kopjes water
zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Kook de rijst.
  2. Breng ondertussen in een grote pan, het water, de kip, de wortel, de selderij en de oregano aan de kook. Laten doorkoken tot de kip gaar is.
  3. Haal de kip uit de pan en laat deze een beetje afkoelen.
  4. Verwijder met een vork de wortel en selderij. Deze worden niet meer gebruikt in het gerecht.
  5. Voeg de pistoletjes toe aan de pan en laat deze het water absorberen totdat ze zacht worden.
  6. Pluk ondertussen de kip in reepjes.
  7. Meng het brood, de melk, de kurkuma en de gele peper pasta met wat zout en peper in de blender of met een staafmixer tot een stevige massa ontstaat.
  8. Verhit in een pan de olie. Voeg de ui en de knoflook toe. Verhit dit geheel ongeveer 30 seconden en voeg vervolgens de kipreepjes en de mix toe. Breng dit al roerend aan de kook.

Presentatie

  1. Serveer op een bord aan één kant de rijst met ernaast twee halve aardappels. giet de saus over de aardappels.
  2. Decoreer de saus met een half ei, een olijf en eventueel wat snippers peterselie om het af te maken!