Peruaanse ceviche
Ceviche is een koud peruaans voor- of hoofdgerecht op basis van vis gemarineerd in “leche de tigre”; een mix van lime, ui en hete pepers. Ceviche kan zo pittig gemaakt worden als gewenst door te variëren met de hoeveelheid aji limo en rocoto.
6 porties
Ingredienten
- 3 Aji limo chilipepers in reepjes
- 3 Aji amarillo chilipepers vloeibaar gemaakt in de blender
- 1 Rocoto in plakjes of reepjes
- Chullpe maïs
- 6 Stukjes choclo maïs
- 1 Kg vis naar keuze (bijv. tong, kabeljouw, zeebaars, victoriabaars)
- 20 Sappige limes
- 3 Gemalen teenjes knoflook
- 1 Selderij
- 1/2 kg rode ui
- Zout en peper
- 6 blaadjes sla
- 6 dikke plakken (zoete) aardappel
- 2 kopjes olie
Instructie
Bereiding van de chullpe maïs
Verhit olie in een pan. Voeg de chullpe maïs toe en bak deze. Tussendoor roeren/bewegen. Laat de maïs afkoelen als deze klaar is.
Bereiding van de ceviche
- Was de vis en snij deze in kleine stukjes (dobbelsteentjes).
- Snij de ui in dunne reepjes en laat deze in water weken
- Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi deze aan alle kanten met zout (ongeveer 3 eetlepels)
- Voeg de sap van de limes, de knoflook, de chilipepers en peper toe. Laat dit een half uur marineren.
- Voeg 10 minuten voor het serveren de ingeweekte rode ui toe.
- Serveer de ceviche op een blad sla samen met een stuk choclo maïs, de aardappel en chullpe maïs. Voeg dungesneden stukjes rocoto toe om de ceviche extra pittig te maken.