Peruaanse ceviche


Peruaanse ceviche

Ceviche is een koud peruaans voor- of hoofdgerecht op basis van vis gemarineerd in “leche de tigre”; een mix van lime, ui en hete pepers. Ceviche kan zo pittig gemaakt worden als gewenst door te variëren met de hoeveelheid aji limo en rocoto.
6 porties

Ingredienten

Instructie

Bereiding van de chullpe maïs

Verhit olie in een pan. Voeg de chullpe maïs toe en bak deze. Tussendoor roeren/bewegen. Laat de maïs afkoelen als deze klaar is.

Bereiding van de ceviche

  1. Was de vis en snij deze in kleine stukjes (dobbelsteentjes).
  2. Snij de ui in dunne reepjes en laat deze in water weken
  3. Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi deze aan alle kanten met zout (ongeveer 3 eetlepels)
  4. Voeg de sap van de limes, de knoflook, de chilipepers en peper toe. Laat dit een half uur marineren.
  5. Voeg 10 minuten voor het serveren de ingeweekte rode ui toe.
  6. Serveer de ceviche op een blad sla samen met een stuk choclo maïs, de aardappel en chullpe maïs. Voeg dungesneden stukjes rocoto toe om de ceviche extra pittig te maken.