Peruaanse kruidenpasta’s

Uw gerechten worden nog lekkerder met onze heerlijke kruidenpasta’s uit Peru! Of probeer een van onze onderstaande recepten. 

Ongeopend zijn deze pasta’s zeer lang houdbaar. Na opening zijn de pasta’s ongeveer 1 maand in de koeling te bewaren.Recepten

Ají Amarillo – Peruaanse gele chillipeper

De gele chillipeper is het belangrijkste ingrediënt van de Peruaanse keuken. De smaak van deze peper ligt tussen pittig en zoet. Deze pasta kan als dressing worden gebruikt om gerechten een heerlijke kruidige smaak te geven. Naar gelang de dosering kunt u uw gerecht mild tot pittig bereiden.

Peruaanse gerechten: Ají de gallina, salsa a la Huancaina, Ceviche.

Ají Panca – Peruaanse rode chillipeper

De ají panca is een ander belangrijk ingrediënt van de Peruaanse keuken. Deze peper heeft een milde pittige smaak. Deze pasta kan gebruikt worden om vlees te marineren of een karakterisitieke smaak te geven aan uw gerecht. Zeer geschikt voor het op smaak brengen van stoofschotels.

Peruaanse gerechten: Lomo saltado, Sopa a la minuta, Matasca.

Rocoto – Hete peruaanse peper

Pas op! De rocoto is een zeer pittige peruaanse peper welke te vergelijken is met de Madame Jeanette.
Bak of kook een hoeveelheid van deze pasta mee met uw gerecht om het extra pittig te maken. U kunt deze pasta ook gebruiken als sambal.

Achiote – Anatto

Achiote wordt gebruikt als kleurmiddel om gerechten een oranje-rode kleur te geven.

Huacatay – Zwarte munt

Zeer smaakvolle kruidenpasta. Geeft een unieke smaak aan uw gerecht. Kan ook gebruikt worden om dipsaus of mayonaise op smaak te brengen. Let op: de smaak overheerst snel, dus doseer voorzichtig.

Peruaanse gerechten: Pachamanca, Ocopa.